cees' kraam

contact

waar sta ik voor

wie ben ik

gerechten

nieuws




gerechten 01

Wortel-zuurkool-rolletje


SushiIngrediënten:
Geraspte wortel
Fijngesneden zuurkool
Snufje zout
Scheutje citroensap
Geroosterde nori

Benodigdheden:
Sushi matje

Rasp de wortels fijn en doe daar een scheutje citroensap door en meng dit goed. Het citroensap houdt de wortel op kleur. Voeg de fijn gesneden zuurkool en wat zout toe. Meng opnieuw. Zet dit mengsel een aantal uren onder druk. Dikt kan in een zgn. pickle pers, of in een schaal met een schotel erop waar je iets van gewicht op zet, b.v. een fles water of een steen.

Om te rollen leg je een sushi matje op een plank. Hier leg je een velletje geroosterde nori op. Op de nori doe je wat van het wortel-zuurkool mengsel. 

Sushi1Sushi2
Bij het rollen is het belangrijk om het goed aan te drukken, dan komt er ook wat vocht vrij. Dit helpt ook om het rolletje dicht te plakken.

Sushi3Sushi4
Sushi5Sushi6

Snij in dunne plakjes en serveer als bijgerecht.

Sushi7Sushi8

Variatie: ipv. wortel kun je ook fijn geraspte rauwe biet, gemengd met zuurkool, gebruiken. Dit mengsel een paar uur tot een paar dagen onder druk zetten, b.v. in een pickle-pers, voordat je het verwerkt.

Sushi 9