cees' kraam

contact

waar sta ik voor

wie ben ik

gerechten

nieuws




gerechten 03

Groenterolletje


Ingrediënten en voorbereiding:

Cees en de groenterolSnijd hele bladen van de spitskool, langs de kern snijd je het groen ervan af, de kern bewaar je voor een andere gerecht b.v. gesauteerd met andere groenten.

Snijd hele bladen van Chinese kool
Pastinaak, heel dun gesneden plakken ± 1 mm, ik heb het met een snijmachine gedaan
Snijd de wortel in reepjes
Snijbiet, de bladen en de stengels gescheiden
Brandnetel
Gemberpickle, fijngesneden
Shisopoeder

Blancheer de groentes zodat ze net gaar zijn. Laat ze goed uitlekken b.v. in een vergiet

Benodigdheden:
Bamboe sushi-matje
Goed scherp mes

Het maken van de groenterol:
Leg op een sushi matje de bladen van de spitskool en de Chinese kool, vanaf de kant waar je begint te rollen. Spreid de bladen goed uit en leg ze dakpansgewijs.
Leg dan de plakken pastinaak weer aan het begin.
Leg de wortel, stengeltjes van de biet, brandnetel en gemberpickle in het midden.
Strooi er wat shisopoeder op.
En rol het op.

Deze rol plakt minder dan een rol met nori, dus je moet ervoor zorgen dat je een goede
overlap hebt. Ook voorzichtig snijden, met een goed scherp mes, en serveren.

Groenterol 1 Groenterol 2