cees' kraam

contact

waar sta ik voor

wie ben ik

gerechten

nieuws

 

waar sta ik voor?

Als zoetmiddelen gebruik ik amasake, moutstropen (rijst, maïs of gerst), fruit (ook in de vorm van (dik)sappen of fruitbeleg zonder suiker), ahornsiroop of agavesiroop.

Als smaakmakers gebruik ik veelal producten uit de Japans / macrobiotische keuken, zoals tamari, shoyu, ume azijn, bruine rijst azijn, mirin (kookwijn), wasabi, miso en allerlei soorten olie (olijfolie, (geroosterde) sesamolie, notenolie).

Eten is niet een puur technisch gebeuren, zoals je benzine tankt om je auto te laten rijden. Eten heeft, naast het feit dat het onze brandstof is, (die liefst zo min mogelijk vervuilend is voor het milieu en onszelf) te maken met al je zintuigen: ziet het er mooi en smakelijk uit, ruikt het goed, smaakt het lekker, valt het lekker?

Daarnaast is eten ook een sociaal gebeuren, dat voedt ons op een andere manier.

Cees Mooij

<< vorige pagina - 2/2 -