cees' kraam

contact

waar sta ik voor

wie ben ik

gerechten

nieuws

waar sta ik voor?

Gezond en lekker eten

Mijn inspiratie ligt in de macrobiotische levensfilosofie en de daaruit voortvloeiende dieet-aanwijzingen. Voor mij is belangrijk, dat eten gezond is. Ik kook met biologische producten. Alle producten die ik voor de maaltijden gebruik zijn vrij van dierlijke ingrediënten en bevatten geen toegevoegde zuivel en suiker. Ik stel een royaal buffet samen, zodat je kunt nemen waar je behoefte aan hebt.

Ik maak zelf tofu, natto en amasake. Okara is een restproduct bij het tofu maken en ik verwerk dat bij de maaltijden, b.v. in de vorm van hartige balletjes, of in zoete muffinachtige baksels.

Ik kook met verschillende groentes, die ik op allerlei manieren klaar maak, geblancheerd, lang gekookt of gesmoord, gepickled (geperste salade), geroerbakt of gefrituurd. Ik gebruik alles van de groentes, zoals het blad van de bieten en radijsjes, de wortel van de peterselie.

Zeegroenten zijn ook onderdeel van de maaltijden.
Als ik meel gebruik, maal ik dit zoveel mogelijk zelf, zodat het vers is.

- 1/2 - volgende pagina >>