cees' kraam

contact

waar sta ik voor

wie ben ik

gerechten

nieuws

wie ben ik?

Al vrij jong wilde ik een restaurant beginnen. Het moest een vegetarisch restaurant zijn. Ik begon met het verzamelen van serviesgoed.

Om te leren koken ging ik eind jaren zeventig naar een macrobiotisch zomerkamp. Daar ging een wereld voor me open. Ik had 2 keer per jaar last van astmatische bronchitis, waarvoor ik medicijnen slikte. Ik dronk ook veel melk. Op het kamp werd verteld dat zuivel slijmvormend werkt. Ik besloot om in ieder geval te stoppen met melk en kaas. Sindsdien heb ik nooit meer last gehad van bronchitis, reden genoeg om me heel erg te beperken met zuivel.

Ik volgde kooklessen, lessen over de achtergrondtheorie van de macrobiotiek en shiatsu-lessen, bij het centrum in Amsterdam. Ik werkte in de Manna bakkerij, ging koken in een huisrestaurant in de Bijlmer en werkte in een natuurvoedingswinkel.

 

- 1/3 - volgende pagina >>